ארגונים רבים מייצרים כיום פתרונות תשתית ורסטיליים, במטרה למקסם את ורסטיליות העבודה והשרידות בארגון, פתרון אחד הוא ענן היברידי אשר משלב ענן פרטי עם ענן ציבורי.
השימוש במודל ענן היברידי, מאפשר לארגון לחלק את הניהול והשימוש בדאטה וכמו כן את השימוש בתוכנות, בין ענן ציבורי היושב על שרת ציבורי חוץ-ארגוני, למרכז מחשוב תוך ארגוני המהווה סוג של “ענן פרטי”. בדרך זו, יכול הארגון להגדיר ולייצר את הפתרון האופטימלי לו המבוסס על שיקולים עסקיים וכלכליים, כגון:
- אבטחת המידע הנדרש לעסק.
- מתן פתרונות לטובת הגמישות המבנית של העסק.
- נגישות וזמינות של התשתית ומרכיביה השונים לבעלי תפקידים שונים.
- שימוש ורסטילי ומדורג בשתי הפלטפורמות לניהול משאבים באופן אופטימלי ובהתאם לצרכים.
מה זה מחשוב ענן?
הביטוי "ענן" הוא דימוי לרשת האינטרנט הנמצאת על גבי משאבים וירטואליים המנצלים את השרתים הפיזיים של מרכז מחשבים מרוחק, אליהם ניתנת גישה למשתמשים שונים. התוצאה של שימוש במחשוב ענן הוא שהמשתמש הסופי לא צריך לרכוש ולנהל מערכות מחשוב ומשאבים עבור כל יישום. הוא חוסך בהוצאות ויכול להשתמש "בעוצמת" מחשוב על פי הצרכים הרגעיים תוך ויסות השימוש בזמנים של עומס ושל רוגע.
סוגי מחשוב הענן
ענן פרטי – ענן פרטי ממוקם בתוך הארגון או אצל ספק חיצוני ומשרת אך ורק את הארגון.
ענן ציבורי – משרת מספר מארגונים ומנוהל על ידי צד שלישי
ענן שיתופי – משרת כמה ארגונים או חברות בעלי אינטרס משותף
ענן היברידי – ענן היברידי הוא שילוב של ענן פרטי וענן ציבורי ומאפשר לארגון להנות משני העולמות במקביל ולהשתמש במשאבים המשותפים.
יתרונות של מחשוב ענן היברידי
חיסכון בצורך לפתח יישומים – כפי שהזכרנו כבר, בשירותי ענן היברידי יכולים ארגונים לווסת את רמת המחשוב על פי הצרכים ולשכור יכולות באופן זמני, מה שמייתר את ההשקעה בפיתוח ישומים חדשים למערכת המחשוב של הארגון.
גמישות מחשובית - מחשוב ענן הוא יעיל יותר ודינמי בהרבה ממערכות מחשוב רגילות והעולם העסקי של ימינו, משתנה ללא הרף וזקוק לפתרונות מהירים המתאימים לארגון. שילוב נכון של שימוש במערכות מחשוב פנימית וחיצונית מגביר את היעילות של העבודה ומאפשר גמישות מירבית בבחירת הפתרונות
השתלטות על גידול מהיר במידע וחיסכון כספי - השימוש בענן היברידי מאפשר לארגון להתמודד עם הגידול המהיר במידע אותו צריך לשמור. אחסון מידע בענן חיצוני הוא זול משמעותית מרכישת שרתי אחסון לארגון וכך ניתן להנות ממחירים נמוכים לאחסון מידע "רגיל" ואת המידע רגיש יותר להשאיר בשרתי הארגון.
יצירת שולחן עבודה וירטואלי במסגרת מחשוב ענן
צרכי המחשוב ותהליכי העבודה של הארגון, מחייבים אותו לעיתים לפיתוח יצירתי ודינמי של סביבת עבודה תומכת תהליכים, עבור משתמשי הקצה, לטובת מתן גמישות תפעולית אשר תאפשר לעובדים להתחבר לתשתיות הארגון בכל זמן, מכל מקום, ותצורה מאובטחת.
פתרון אחד הנפוץ כיום, הוא פתרון בתצורת ענן מלא (DAAS), כלומר, תשתיות ותוכנות הארגון נמצאות עליו והוא מנוהל ע"י ספק חיצוני, פתרון שני, הוא בתצורת ענן חלקי (on promise), שבו בעצם, התוכנה, ציוד המחשוב והתקשורת וניהולו, נמצאים תחת אחריות הארגון עצמו.
המאמר נכתב בסיוע סינופיה טכנולוגיות , info@sinopia.co.il">בע"מ, info@sinopia.co.il